Συγκοινωνίες Λήμνου και ψέμματα

Οι συγκοινωνίες της Λήμνου είναι μια ιστορία που όπως έχω ξαναγράψει είναι πολύ παλιά. Γιατί όμως δεν έχουν λυθεί? Είναι το πρόβλημα τόσο πολύπλοκο που δεν μπορεί να λυθεί ή είναι τόσο ανίκανες οι κυβερνήσεις που πέρασαν που δεν μπορούν να δώσουν λύση?

Ούτε το πρόβλημα είναι πολύπλοκο ούτε άλυτο, διότι υπήρξαν περίοδοι που το νησί είχε καλές συγκοινωνίες. Τα τοπικά πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κρατούν δέσμιο το νησί όλα τα χρόνια και δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα ούτε να καταλάβουν , ότι οι καλές συγκοινωνίες εξυπηρετούν ΟΛΟΥΣ και είναι προς το συμφέρον όλων να κάνουμε καλές συγκοινωνίες , ακτοπλοϊκές και αεροπορικές . Σήμερα 1-2-2012 και η Ν Ε Λ στον προγραμματισμό της μέχρι τον Ιούνιο έχει το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ στην γραμμή της Λήμνου. Κατά τις προδιαγραφές της προκήρυξης το πλοίο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 θα είναι στην γραμμή , εκτός και εάν το αντικαταστήσει η Ν Ε Λ μετά από συνεννόηση με το υπουργείο και φυσικά με το αζημίωτο.

Για να έχουμε αυτές τις συγκοινωνίες φρόντισαν κάποιοι Λημνιοι που και σήμερα κάνουν αγώνα να λύσουν ένα πρόβλημα , που αντί να λυθεί θα μας δυσκολέψει ακόμη περισσότερο. Και αυτό για τους παρακάτω λόγους , τους οποίους πρέπει να απάντηση η επιτροπή αγώνα :
α. Η Σύμβαση που έχει η εταιρία με το δημοσιο είναι σύμφωνα με την προκήρυξη ?
β. Εάν η σύμβαση δεν είναι σύννομη γιατί η επιτροπή αποφάσισε να κάνει αγώνα αντί της νομικής 
οδού? Εάν όμως είναι σύννομη τότε ο αγώνας έγινε για το θεαθήναι και για πολιτική εκμετάλλευση.
γ. Πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων έγιναν συναντήσεις με την εταιρία για κοινή δράση ή ήρθαμε σε ρήξη με την εταιρία? Και ποιος ήταν ο διαπραγματευτής? Διότι ακούστηκε ότι κάποιος που πήγε να διαπραγματευτεί απέτυχε και αποφασισθεί ο αγώνας για να δείξουμε την λαϊκή δύναμη. ( Εάν αυτό εξακριβωθεί πλήρως τότε οι τοπικοί είναι επικίνδυνοι).
δ. Μέχρι πότε η επιτροπή σκοπεύει να αγωνιστεί και μετά τι θα κάνει , διότι όπως αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα είναι παρά πολύ δύσκολο να λυθεί με τον τρόπο που το χειρίζονται. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να επιδεινωθεί εάν δεν γίνουν άμεσα ενέργειες προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων .
ε. Ποιοι και γιατί πήραν την απόφαση των κινητοποιήσεων όταν αρκετοί στο νησί δεν γνώριζαν γι’ αυτήν την απόφαση ,μετά από καταγγελίες που ακουστήκαν στο ραδιόφωνο.
στ. Με ποιες απαιτήσεις ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις και ποιο ήταν το πλάνο ,διότι απ’ ότι φαίνεται ξεκίνησαν για να φύγει το Ακουα Μαρια και να έχουμε τις ίδιες συγκοινωνίες οι οποίες είναι κακές.
ζ. Με ποια κριτήρια επιλέγει να αντικατασταθεί το Ακουα Μαρια με το Ταξιάρχη όταν το πλοίο είναι δρομολογημένο στην γραμμή της Λήμνου και ο κόσμος έχει την δυνατότητα της επιλογής του?
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη αλλά αρκούμαι σε αυτά προς το παρόν και επιφυλάσσομαι για το μέλλον. Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε ,είναι ότι πρέπει να απαιτεί την ενημέρωση πριν από κάθε ενεργεία , διότι όλα μεταφράζονται σε χρήμα και κάποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος μας ηθελημένα ή αθέλητα των ενεργούντων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.