Άλλο ένα έγκλημα της Τρόικας που τα πάντα σαρώνει


Είναι σίγουρο ότι αν Γεώργιος Ζαλοκώστας ζούσε σήμερα θα ξανάγραφε το τίτλο του αριστουργήματος  του ‘’Ο Βοριάς που τα αρνάκια παγώνει’’ με ένα σύγχρονο τίτλο πιο σκληρό, το ‘’έγκλημα της Τρόικας που τα πάντα σαρώνει’’. Δεν είναι η ποιητική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την οικονομική κρίση οι κατακεκλιμένοι ασθενείς και οι συγγενείς τους αλλά μία πραγματικότητα που άρχισαν να ζουν εδώ και δύο μήνες με το ανελέητο κόψιμο που γίνεται στο νέο οργανισμό του ΕΟΠΥΥ

Το ΙΚΑ δικαιολογούσε για τους τετραπληγικούς, παραπληγικούς (αυτούς με μηδενική συμμετοχή) και ασθενείς με νόσο altheimer, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που παρέμειναν κλινήρεις και άλλες κατηγορίες ασθενών όπως ηλικιωμένοι με ακράτεια ούρων κλπ., ποσότητες παραφαρμακευτικού υλικού σε μηνιαία βάση (πάνες ακράτειας, χαρτοβάμβακα, ελαστικά γάντια, γάζες, ουροσυλλέκτες, καθετήρες σιλικόνης).


 Αυτό το υλικό δεν το δικαιούνται πλέον οι ασφαλισμένοι εδώ και δυο μήνες,  και το χειρότερο όλων είναι ότι δεν ενημερώθηκαν γι αυτό. Με αποτέλεσμα τον μήνα Φεβρουάριο ενώ είχαν  καταθέσει την δαπάνη και περίμεναν να δουν το ποσό που τους αντιστοιχεί να πιστώνεται στο λογαριασμό τους, τελικά η κατάθεση να μην γίνεται  ποτέ.  Οι περισσότεροι από αυτούς λόγω της οικονομικής στενότητας ξοφλούσαν το χρέος τους όταν στο λογαριασμό τους πιστωνόταν το αντίστοιχο πόσο οπότε καταλαβαίνετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι δυνατό να αντιληφθεί  κανείς πόσο απαραίτητο είναι αυτό το υλικό για αυτήν την κατηγορία ασθενών αν δεν ζει μέσα στο πρόβλημα,  και ιδιαίτερα να κατανοήσει ότι αυτή είναι μια μικρή ποσότητα από αυτήν που στην πραγματικότητα καταναλώνει ο ασθενής σε καθημερινή βάση.

Πρέπει οι υπεύθυνοι να λάβουν υπόψη ότι οι κατακεκλιμένοι ασθενείς χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και προϋπόθεση για την υγεία τους είναι η καθαριότητα του ασθενούς που πρέπει να τελείται με θρησκευτική ευλάβεια .Σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι απίστευτα επώδυνο και για τον ασθενή αλλά και γι αυτόν που φροντίζει τον ασθενή .Ο ασθενής σε περίπτωση μη σωστής φροντίδας γρήγορα θα εμφανίσει κατακλίσεις σε διάφορα σημεία του σώματος του κάτι που θα επιβαρύνει και τον ίδιο αλλά και το ταμείο με τα πολύ ακριβά υλικά που είναι απαραίτητα για την θεραπεία των κατακλίσεων. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι το ταμείο θα καλύπτει το κόστος αυτών των πολύ ακριβών υλικών.

Πως λοιπόν οι υπεύθυνοι κύριοι του νέου οργανισμού του ΕΟΠΥ στερούν κάτι  τόσο αναγκαίο για έναν τέτοιο ασθενή? Μάλλον δεν κατανοούν το πρόβλημα ή δεν έχουν την προσήκουσα κοινωνική ευαισθησία. ΝΤΡΟΠΗ τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.