Όχι στην επιδιωκόμενη εθελοδουλία


Είναι ηλίου φαεινότερο πως όσοι συνήθως πλειοδοτούν σε κρατιστικές θεωρίες και αριστερίστικα θεωρήματα είναι συνήθως εκείνοι που εργάζονται δια λόγου και πράξεων για την υπεράσπιση του εξουσιαστικού σχεδιασμού του δικού τους φιλόδοξου πολιτικού συστήματος.

Με άλλα λόγια, αυτοί οι  κύριοι  που  κάνουν  κλήση προς το πλήθος και επικαλούνται εμμέσως την  εθελοδουλία του, παρουσιάζοντας έντέχνα την   «υπεροχή» των καθεστωτικών περιγράφοντας ως προδότες ή ανθέλληνες δεν εκφράζουν  τη γνώμη των ανθρώπων, τη βαθύτερη έγνοια τους για ισότητα και ελευθερία· την ίδια στιγμή που η πολιτική του πρακτική ή η γενική του κοσμοθεώρηση, «αλλού περπατεί» (Σολωμός).

H εθελοδουλία του ασθενέστερου έχει αντίκρισμα την υπεροψία και την περιφρόνηση του ισχυρότερου. Γιατί τότε την επιδιώκουν αυτοί οι κύριοι;

Κακό χαρακτηριστικό του Ελληνικού κατεστημένου είναι η ηττοπάθεια. Αυτό προσπαθεί να αναδείξουν.  Θεωρούν δεδομένο ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο με εξωτερική βοήθεια οπότε υποθέτουν ότι οι Έλληνες σηκώνουν τους ώμους και αποποιούνται των ευθυνών τους. Ισχυρίζονται ότι οι Αμερικανοί κυβερνούν τόσα χρόνια και επειδή τα πράγματα πήγαν στραβά, θεωρούν το λάθος είναι δικό τους και αυτοί είναι υπεύθυνοι.

Δυστυχώς αυτή η αριστερή καθεστηκυία τάξη που περιέγραψα βασίζει τη κάθε προσπάθεια της στη δημιουργία ξενοφοβίας. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να   λησμονούμε να εκφράζουμε την  ευγνωμοσύνη μας στην προσφορά ορισμένων στο κτίσιμο  της σύγχρονης Ελλάδας και το κυριότερο ας διαβάσουμε την ιστορία της πατρίδας μας από το 1922 έως σήμερα. 

Βενιαμιν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.