Άρχισαν τα όργανα


Αλλά, δεν είναι σίγουρο πως πάμε για εκλογές. Το πότε ακόμα είναι άγνωστο, παρά την συνεχή επίκληση ότι «έφτασε η ώρα τους», του συνηθισμένου πια στις γαργάρες Σαμαρά. Οι πιέσεις από το εξωτερικό εντείνονται και κάθε τόσο οι υπέρμαχοι της τρόικα, της Μέρκελ και ο Σκάι κάθε τόσο μας προβάλλουν πόσο λάθος είναι η προσφυγή στις κάλπες.

«Η Ελλάδα ίσως θα ωφελούταν από μία αναβολή των εκλογών που αναμένονται τον Απρίλιο, ώστε η τεχνοκρατική κυβέρνηση να έχει περισσότερο χρόνο για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας», δηλώνει σε συνέντευξή του στους Times ο Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ, Έβαλτ Νοβότνι. Σημειώνει ότι ανησυχεί για την τεταμένη πολιτική κατάσταση στη χώρα.


 Στη Λήμνο εμείς ζούμε στο δικό μας μικρόκοσμο. Μας έχουν απομονώσει. Δεν αντιλαμβανόμαστε τη πραγματικότητα παρά τις πρόσφατες επισκέψεις ή τα τηλεφωνήματα επίδοξων βουλευτών των κομμάτων πλην βέβαια αυτών του ΠΑΣΟΚ που ψάχνονται. Πάλι οι γνωστοί κοτζαμπάσηδες άρχισαν τα τηλέφωνα, τις επισκέψεις στα καφενεία. Δεν έχουν αφήσει κηδεία ή γάμο και βάπτιση που δεν πάνε. Έτσι γιατί πρέπει να τους δείτε. Αυτή είναι η συνταγή. Να θυμηθείτε ότι τους χρωστάτε, είσαστε συγγενείς ή να τους ζητήσετε ρουσφέτι.

Ξύπνα επιτέλους Λημνιακή ψυχή. Ήδη κάποιοι έτρεξαν να αναγγείλουν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια. Να δούμε αν θα ξαναδούνε τις αφεντομουτσουνάρες τους στις εφημερίδες και στα κανάλια, χάριν των οποίων συντηρούν την ύπαρξή τους στον δημόσιο βίο. Κάποιοι βέβαια από αυτούς ίσως δεν θα προλάβουν καθόσον εκκρεμούν δικαστήρια εις βάρος τους . Το ΣΔΟΕ έχει κάνει καλή δουλειά στη Μυτιλήνη και έπεται συνέχεια φαντάζομαι.

Έτσι κι αλλιώς φίλοι μου όπου Λήμνιός και η μοίρα του. Κάντε την υπέρβαση σας και μη πιστεύετε κανέναν.  

Χάρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.