Καταργείται το Νοσοκομείο Λήμνου.

Κόλαφος για τη Λήμνο το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για ‘Ρυθμίσεις θεμάτων του Εθνικού Συστήματος υγείας’ το οποίο τυπικά καταργεί αλλά και ουσιαστικά τους Οργανισμούς των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων και δημιουργεί έναν Οργανισμό με ενιαίο Προϋπολογισμό με ότι αυτό δραματικά συνεπάγεται.

Καταργεί τον Οργανισμό του Νοσοκομείου Λήμνου, δημιουργώντας έναν οργανισμό στο Βοστάνειο   στη Μυτιλήνη, παρά τις μέχρι διαβεβαιώσεις ότι όχι μόνο δεν θα υποβαθμισθεί το νοσοκομείο της Λήμνου αλλά θα αναβαθμισθεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν όλες οι ειδικότητες, δεν θα γίνονται όλες οι εξετάσεις, δεν θα υπάρχουν ιατροί και φυσικά δεν θα λειτουργεί σαν νοσοκομείο πλέον......................................


Σε ένα νομό σαν το δικό μας, οι απαράδεκτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, οι ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και η τουριστική κίνηση που  χαρακτηρίζει το νησί μας ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, επιτάσσουν την αυτόνομη, ανεξάρτητη και αναβαθμισμένη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ποιο θα είναι το κίνητρο στους καλούς ιατρούς να παραμείνουν και να εργασθούν στη παραμεθόριο, στην ακριτική Λήμνο; Μήπως με αυτό τον τρόπο η υγεία δεν είναι πλέον κοινωνικό αγαθό; Μήπως δεν είναι δικαίωμα για το οποίο πληρώνουμε καθημερινά εδώ και χρόνια από το υστέρημά μας;

Η υγεία δεν είναι απλά μία παροχή της πολιτείας που μπορεί να καταργείται σε περίοδο κρίσης. Είναι εθνικό καθήκον γιατί με αυτό το πρόσχημα ευλογείτε να πηγαίνουν οι ασθενείς στη φιλόξενη Τουρκία που καραδοκεί να αδράξει τέτοιες ευκαιρίες. Δεν θα έχετε καμμία δικαιολογία πλέον να αντιτάξετε όταν ο ασθενής πηγαίνει στην Ίμβρο ή στα μικρασιατικά παράλια. Πιο κοντά είναι και πιο αξιόπιστα.
Αυτή είναι η δυσκολία της νησιωτικότητας κύριε Λοβέρδο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο οικονομικά τα θέματα.

Έως τώρα περιμέναμε την εκπλήρωση υποσχέσεων. Τώρα το τέλος της διαδρομής δείχνει που ξεκάθαρα οδηγεί. Αλλά και την ύστατη στιγμή καλούμαστε να αναλάβουμε δράση και να παρέμβουμε δυναμικά.

Ο λαός της Λήμνου, όπως όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν δικαίωμα στο αυτονόητο. Διεκδικεί τη υποχρέωση της Πολιτείας στη παροχή υγείας. Όταν αυτή εκφυλίζεται δεν το ζητά , ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ.
Καλούμε όλουε τους θεσμικούς και μη θεσμικούς φορείς σε δράση και διεκδήκηση των Μονάδων παροχής Υγείας του Νομού μας ώστε να μην καταργηθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΗΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΗΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΩ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΝΗ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΑ ΑΧ ΑΥΤΗ ΕΙΚΡΙΣΗ ΟΛΛΑ ΤΑ ΒΑΡΕΤΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΑΦΤΗ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΗ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΑΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑΙΣ ΠΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΙ ΚΛΗΝ ΕΛΑΙΓΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΗΞΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑΣΑΣ ΠΟΝΑΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΗΜΝΟΣ ΕΙ ΑΝΕΜΟΙΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.