Σήμερα γιορτάζουν μόνο οι αυθεντικές γυναίκες


Σίγουρα σήμερα είναι μία ημέρα που πολλές γυναίκες στον πλανήτη θα πάρουν λουλούδια, θα ακούσουν ένα γλυκό «χρόνια πολλά», και θα βγουν με τις φίλες τους για ένα ποτό να διασκεδάσουν. Είναι όμως η Ημέρα της Γυναίκας μία γιορτή μόνο για διασκέδαση; Ή είναι μία γιορτή που θα έπρεπε να κάνει όλες τις γυναίκες να σκεφτούν αν είναι οι πράγματι γυναίκες.

Η σκέψη μου για κάποιο λόγο τρέχει στις Αμαζόνες της Λήμνου. Κακοποιούσαν ανελέητα τους άνδρες, τους χρησιμοποιούσαν πριν τους αφαιρέσουν βάρβαρα και χωρίς δισταγμό τη ζωή.  Εκεί έχουμε φθάσει  Το πάθος τους  να διασφαλίσουν αυτά που τους ανήκουν τους οδήγησαν στο να αφομοιώσουν στοιχεία ανδρικής συμπεριφοράς τα οποία οι ίδιες απεχθανόταν και ακόμη πιο τραγικό είναι πως ακόμη τα απεχθάνονται!    


Αυτή η επιθετική συμπεριφορά υπήρξε όμως και η φοβερά μεγάλη παγίδα. Δεν διόρθωσε την ανδρική κουλτούρα που ήταν άλλωστε και ο πρωταρχικός της στόχος. Κάπου στη διαδρομή, έχασε την τελική ευθεία. Ο στόχος θόλωσε και σήμερα ακούμε την πασίγνωστη πια όλο παράπονο φράση, "Που πήγαν όλοι οι άνδρες?" και ακολούθησε και αναπόφευκτα και δίκαια το εξίσου γνωστό "Δεν υπάρχουν πραγματικές γυναίκες πια!" Όλοι είμαστε επικεντρωμένοι και δυναμικοί κριτές των συμπτωμάτων που παρουσιάζουν τα φύλα της εποχής μας. Πέρα απ' το σύμπτωμα όμως υπάρχει πάντα το μυστικό της πηγής της ασθένειας.

Οι γυναίκες έχουν χάσει τη θηλυκότητα τους. Έχουν γίνει επιθετικές. Μήπως αν η τρυφερή τους φύση σταματήσει να ερμηνεύεται ως αδυναμία, μήπως αν δεν γίνεται κακομεταχείριση αυτού του μαγικού φίλτρου της αγάπης τους, να επανακτήσουν τη θηλυκότητα τους και πάλι? Μήπως αν εισέπρατταν σεβασμό να είχαν τη διάθεση να εμπιστευτούν και να γίνουν και πάλι γλυκειές? Γιατί κακά τα ψέματα, αυτά είναι τα στοιχεία που συντελούν τη γυναικεία φύση. Και άμα τη φύση την προδώσεις θα σε εκδικηθεί. Και οι γυναίκες σήμερα, έχουν μεν κατακτήσει εν μέρει αυτά που τους λεηλάτησαν, πονούν και υποφέρουν όμως για τα κομμάτια του εαυτού τους που οι ίδιες απαρνήθηκαν.

Δεν θα έλεγα λοιπόν πως υπάρχουν στην ουσία πολλαπλά πρότυπα γυναίκας. Ένα είναι το πρότυπο, το αυθεντικό. Το πρότυπο του άψογου θηλυκού. Σήμερα λοιπόν δεν εορτάζουν όλες αλλά οι πραγματικές και αυθεντικές  οι γυναίκες

Real Man

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.