Τα blogs της Λήμνου


Η εκρηκτική λειτουργική σχέση  μεταξύ πληροφορίας και διαδικτυακής τεχνολογίας έχει δώσει σήμερα  κρίσιμες διαστάσεις καθημερινής κοινωνικής επανάστασης. Η τεράστια, ανεξάντλητη και αναπόδραστη δύναμη των  «blogs» (  ιστολόγια) γονάτισε και συνέτριψε τη στατική, παλαιομοδίτικη και μονόδρομη λογική της τηλεόρασης και της τηλεοπτικής ενημέρωσης. Τα blogs δυνητικά αναταράσσουν τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητας, αναστατώνουν, δημιουργούν την διαφορετικότητα και αποσταθεροποιούν την κοινωνία,  σε μία «μεταβλητή κοινωνική γεωμετρία». Αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο κοινωνικό από τα ίδια τα blogs!.............


Τα blogs στη Λήμνο καταδεικνύουν και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η κοινωνική δυναμική δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει, ευχάριστα ή δυσάρεστα ( τουλάχιστον έτσι μπορούμε πάντοτε να αποφεύγουμε τη μονοτονία και... να ελπίζουμε )!  Φυσικά, μιλάμε εδώ για νέες εναλλακτικές δυνατότητες κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής, οι οποίες, ως εκ της φύσεώς τους, είναι μη γραμμικές και μη προβλέψιμες. Το σίγουρο είναι ότι το ταξίδι στην αχανή «χώρα του Limnos blogistan» θα συνεχίσει να μας γοητεύει, να μας συναρπάζει και να μας επιφυλάσσει σημαντικές εκπλήξεις και καινοτομίες.  

Από την άλλη μεριά έχει αναπτυχθεί μία σημαντική επιστήμη ανάλυσης του φιλο- λημνιακού ακροατηρίου και προσανατολισμός της πληροφορίας και της επικοινωνίας σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Τα νέα ερωτήματα που απασχολούν αυτούς που ασχολούνται με το μαρκετινγκ των  blogs είναι αρχικά ο προσδιορισμός της μέσης ηλικίας, φύλου και συχνότητας ανάγνωσης  η θεματολογία των επισκεπτών και η συχνότητα επισκέψεών τους.

Τα αποτελέσματα των μαθηματικών, οι αναλύσεις και τα γκάλοπ είναι οι ‘’προσταγές’’ του αφέντη αναγνώστη  που  αξιολογεί αν  το μπλογκ είναι εκείνο που σέβεται πρωτίστως τους αναγνώστες, την ελληνική γλώσσα καθώς και τον εαυτό του!  

  Μετά από ένα χρόνο συνεχούς λειτουργίας με περισσότερο από 500 άρθρα   είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τι ζητάει ο αναγνώστης του Limnos blogistan Η μέση ηλικία  που διαβάζουν το δικό μας blog  είναι 33 χρονών με καταπληκτική υπεροχή των γυναικών.  Διαπιστώσαμε επίσης ότι το 20% των επισκεπτών είναι  από το Εξωτερικό ενώ το 45 % από την Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 35% είναι από τη Λήμνο.

Την πρώτη προτίμηση έχουν τα κείμενα που χαρακτηρίζονται από:

-          την ανάγκη να εκφραστείς για το νησί μας
-          να μοιραστείς το πόσο αγαπάς  την Ανεμόεσσα
-     αληθινή προσέγγιση του γράφοντος με  κατάθεση ψυχής κι απόψεων που του προσδίδει  μεγάλη επαφή έχει με τους αναγνώστες.
-        Ευγένεια και οπωσδήποτε αναρτήσεις που δεν προσβάλουν κανένα.
-        Απουσία  ακροτήτων και με σεβασμό στη δημόσια ηθική.
-        Έλλειψη χυδαιότητας, -η βωμολοχίας,
-         μια ατμόσφαιρα μυστηρίου γύρο απ’ τον συγγραφέα!

Υπάρχουν15 περίπου blogs που γράφουν αποκλειστικά για το νησί μας. Το καθένα με το δικό του χρώμα και τη δική του θεματολογία. Καταβάλεται πολύ μεράκι και συνεχής προσπάθεια από όλους για προβολή της Λήμνου.Πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Θα ήταν πολύ πιο εύκολη η κοινή προσπάθεια αν  όλοι μαζί  δημιουργήσουμε το Limnosblogs. αντίστοιχο με αυτό του Lesvosblogs. Νομίζω ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το Limnos blogistan και το ατομικό παιχνίδι και να οργανωθούμε.

 Όσο για τα συμπεράσματα είναι πάντα χρήσιμα ειδικά όταν κάνεις κάτι από μεράκι, με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στο τόπο που αγαπάς τόσο.
Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.