Ανεμογεννήτριες και Πράσινη Ενέργεια στο νησί της Λήμνου


Πριν από αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την πράσινη ανάπτυξη στο νησί μας. Δυστυχώς όμως όπως γίνεται σε αυτή την χωρά όλα στο πόδι και μια συνεχή προσπάθεια για ξέπλυμα χρήματος εις υγεία των κορόιδων. Ξέρουμε πλέον και είμαστε αρκετά ενημερωμένοι για το τι παίχτηκε στο παρελθόν ώστε να προετοιμαστούμε για το μέλλον αρκεί ο κόσμος να επιλέξει τους ανθρώπους που θέλει να τον εκπροσωπεί, ώστε αυτά που θα γίνουν να είναι πράγματι για το μέλλον του νησιού και όχι για κάποια λαμόγια. Να είναι για την ευημερία και για την πρόοδο του νησιού μας και όχι για ανάδειξη κάποιων οι οποίοι θέλουν να πρωτοστατούν χωρίς να μπορούν να προσφέρουν. .............

Η όποια ανάπτυξη φέρνει αλλοίωση στο περιβάλλον , φέρνει κάποια υποβάθμιση , φέρνει όμως χρήμα και πρόοδο. Μέχρι σήμερα από το νησί έχουν φύγει πολλές επενδύσεις λόγω του μικροσυμφερόντων κάποιων και από κακή ενημέρωση, οι οποίοι αντί να διαπραγματευτούν , αντί να δουν θετικά την όποια προσπάθεια , βρήκαν όλα τα αρνητικά, τα πρόβαλαν τα έκαναν κόκκινο πανί και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Άλλοι πάλι πολιτικάντηδες συνεργαζόμενοι με πολιτικούς προϊστάμενους έκαναν έργα βιτρίνας π.χ ΝΑΤΟΥΡΑ έφαγαν αρκετά χρήματα και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΑ. Για την νατούρα μόνον άκουγα και είχα κάποιες αντιρρήσεις πλην όμως τότε δεν μπορούσα να εκφέρω άποψη. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε. Διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, έγινε ξέπλυμα χρήματος και κανένα αναπτυξιακό έργο δεν έγινε. Όλα στα χαρτιά και στην ψευτιά. 


Σήμερα είναι μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα πράγματα με θετικό βλέμμα .  Να ενημερωθούμε να είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε για όφελος του νησιού και της νεολαίας. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη του νησιού μας με πραγματικά δεδομένα και όχι αεροβατώντας. Θα πρέπει τέλος να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια εποχή που ναι πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον αλλά από την άλλη να γίνει πραγματική ανάπτυξη με το μικρότερο κακό. Θα ήταν ουτοπία για την προστασία του περιβάλλοντος να μείνουμε με τον «αραμπά».

Κανταράς Στέλιος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.