Λήμνος:Το σχόλιο του Μεγάλου Σαββάτου


Γράφει ο Σχολιαστής
 
Μεγάλο Σαββάτο σήμερα και χρόνια πολλά σε όλους. Καλή Ανάσταση σε σας, στη Λήμνο μας και στη Πατρίδα μας.

Πιστός στο ραντεβού του Σαββάτου παρά τις Άγιες ημέρες που όλοι μας στο πνεύμα του θρησκευτικού συναισθήματος ξεφεύγουμε από την επίγεια πραγματικότητα με την προσευχή και την ελπίδα στον Θεο να μας βοηθήσει, αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω ασχολίαστο το γεγονός της εβδομάδας. Το θέμα τού Αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο...........


Μία υποψία που γεννήθηκε σε όλους μας όταν κυκλοφόρησε ως κεραυνός εν αιθρία το νέο ότι, ο διοικητής του Βοστάνειου νοσοκομείου, στο οποίο υπάγεται αυτό που λέγαμε παλιά νοσοκομείο Λήμνου, έστειλε στοιχεία στον εισαγγελέα που φανερώνουν ότι ο Αξονικός μας  δεν δούλευε εξαιτίας ανθρώπινης παρέμβασης. Δημοσιεύματα σχόλια αλλά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε κανένας. Ξεχνούν ότι το θύμα είναι πάλι η Λήμνος. Δηλαδή εμείς. Ο γείτονας ο φίλος, η οικογένεια μας, ο ηλικιωμένος, ο ασθενής γενικά από τη Λήμνο. Έστω αποχρώσεις ενδείξεις να είναι το γεγονός,  από μόνο του φανερώνει ότι πληρώνουμε τα λάθη μας. Το λέω γιατί εμείς εδώ στο νησί, πάντα εμπιστευόμαστε " τα άγια στους σκύλους " δηλαδή   εμπιστευόμαστε την προστασία και τήρηση των κανόνων του δικαίου και των αξιών μας σε ανάξια πρόσωπα.

Θυμάμαι την ιστορία αυτή πριν απο 3 χρόνια. Την θυμάμαι πολύ καλά. Πολλά δημοσιεύματα στο τοπικό τύπο ραδιοφωνικές εκπομπές στο τοπικό ραδιόφωνο και μια παραίτηση. Μια παραίτηση που πέρασε απαρατήρητη σε μας αλλά σε αυτήν που την υπέβαλε  στοίχισε μια ΕΔΕ  και  3 καταγγελίες.  Βλέπετε δεν ήθελε να ψαρεύει σε θολά νερά όπως λέμε εδώ στη Λήμνο και ήθελε να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της.

Ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής του νοσοκομείου  Λήμνου, τότε 3 χρόνια πριν, παραιτήθηκε εξαιτίας του Αξονικού. Αλήθεια τι συνέβη τότεΑληθεύει ότι ζήτησε πιστοποιητικό ακαταλληλότητας του Αξονικού και δεν της δόθηκε ποτέ; Την έβαλαν παρούσα στα πρακτικά της απόφασης προμηθείας νέου ενώ ήταν απούσα; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν που πιστεύω ότι πολύ καλά έκανε ο διοικητής του νοσοκομείου  και έστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέαΜήπως το όλο θέμα τελικά δεν προέρχεται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου αλλά υποκρύπτει άλλα συμφέροντα που λοιδορούσαν  ποσοστά προμήθειας νέου Αξονικού τομογράφου ; Τι να υποθέσω; Ας δούμε τι θα βγάλει η έρευνα και καιρός είναι να πέσουν οι μάσκες και ας αφήσουν μερικοί το σφάξε με, αγά μου, ν'αγιάσω.

Όσο για τα πολιτικά τεκταινόμενα οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στα καφενεία στις παρέες στις ταβέρνεςΤελικά η Λήμνος απέκτησε υποψήφια στο ψηφοδέλτιο  της Νέας Δημοκρατίας. Θα ασχοληθούμε όμως με αυτό την επόμενη εβδομάδα.

                           «ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.