Η Μόλλη Μαχαίρα κοντά στους ψαράδες της Λήμνου

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στα ψάρια έπιασε πάτο. Tα πετρέλαια έφτασαν στα ύψη. Από αυτούς τους ανθρώπους σκοπεύουν να καταργήσουν  τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ; Αυτοί είναι οι προνομιούχοι ; Έχουν δει πως βγάζουν  το μεροκάματο;

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την αλιεία επιδιώκει αύξηση της παραγωγής, εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας και στη Λήμνο, βελτίωση του εισοδήματος και των συνθηκών εργασίας, καθώς και προστασία των αλιευτικών πόρων και του περιβάλλοντος από τις δραστηριότητες της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών. 

 Για το σκοπό αυτό προβλέπονται: 



Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου με κωδικοποίηση της αλιευτικής νομοθεσίας. 


Βελτίωση των υποδομών για ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών, για την εμπορία και τη μεταποίηση αλιευμάτων και τη λειτουργία βιώσιμων μονάδων μεταποίησης. 


Αύξηση της παραγωγικότητας, με τεχνολογική αναβάθμιση των σταδίων της παραγωγής και εμπορικής διαδικασίας των προϊόντων αλιείας. 


Αναβάθμιση των υπηρεσιών υποστήριξης της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών. 


Ρύθμιση του ασφαλιστικού καθεστώτος των εργαζομένων στα αλιευτικά σκάφη, για να αποφευχθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων με την απασχόληση στα σκάφη ασφαλισμένων σε διάφορους ασφαλιστικούς φορείς (ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΟΓΑ). 


Ειδική μέριμνα για ένταξη νέων αλιέων στο επάγγελμα.

Ναι υπάρχει μέριμνα. Υπάρχουν λύσεις Από εσάς εξαρτάται.

 Η Μόλλη Μαχαίρα είναι  κοντά στους ψαράδες της Λήμνου. Γνωρίζει τα προβλήματά τους και θα αγωνιστεί για αυτά . Είδαμε την αδράνεια της πολιτείας όταν παρατηρήθηκε  υπερβολική συγκέντρωση πλαγκτόν, η οποία σχεδόν εμπόδιζε όλες τις εργασίες ψαρέματος στη θαλάσσια περιοχή Μούδρου Λήμνου. Είδαμε την αδιαφορία του κράτους   για τα προβλήματα που προκαλούσαν και στην υγεία τους, εξαιτίας του πλαγκτόν που συσσωρευόταν στα δίχτυα τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.