Το πολεοδομικό της Μύρινας

Ως κάτοικος της Μύρινας όνειρό μου είναι η ολοκλήρωση και η χρηματοδότηση της πολεοδομικής μελέτης της πόλης μας. Γνωρίζω επίσης ότι  to συνολικό έργο δεν έχει ακόμα εγκριθεί διότι το ΥΠΕΧΩΔΕ νυν ΥΠΕΚΑ αρνήθηκε να δεχτεί τις υποστηρικτικές μελέτες (Γεωλογική, Υδρολογική, Περιβαλλοντικές μελέτες των νεκροταφείων και μελέτη για τις Οριοθετήσεις των Ρευμάτων) τις οποίες ανέθεσε, έλεγξε και ενέκρινε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Νομού Λέσβου.

Αυτό όμως που με θλίβει είναι ότι, οι πιστώσεις που απαιτούνται  για να αξιοποιηθεί η πολεοδομική μελέτη της Μύρινας δεν υπάρχουν    και φοβάμαι ότι θα  χαθεί η σημαντική επένδυση σε οικονομικούς πόρους και χρόνο που έχει έως τώρα γίνει γι αυτό το έργο.


Το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά είναι τόση η λαχτάρα μου να δω τη Μύρινα ένα στολίδι του νησιού μας, μία σύγχρονη πόλη, που σε περίπτωση που εκλεγώ θα το αναδείξω σε έργο πρώτης προτεραιότητας εκμεταλλευόμενη την εμπειρία του Δημάρχου  και τη με βοήθεια εμπειρογνωμόνων συναδέλφων θα προτείνω να ανατεθεί σε Πανεπιστήμιο ως διδακτορική διατριβή ή εργασία για το παρόν έργο για να μην απαιτηθούν πιστώσεις. Σίγουρα θα υπάρξουν και Λημνιοί που θα θελήσουν να συνδράμουν εθελοντικά.

Ναι  αυτό το όνειρο θα ήθελα να γίνει πραγματικότητα γιατί το αξίζουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.