Οι 10 ερωτήσεις για τη Λήμνο και οι απαντήσεις από τη Μόλλη


1.Μπορείτε να υποσχεθείτε καλύτερες μέρες κ αν ναι από  πότε; 

Πιστεύω πραγματικά, ότι πέρα από την πίστη μας σε ένα Άξιο ηγέτη της χώρας απαιτείται να υπάρχει και αισιοδοξία και ελπίδα.  Πέρα από στενές κομματικές τοποθετήσεις εκτιμώ ότι η χώρα για να δεί καλύτερες ημέρες σε 2-3 χρόνια πρέπει να κυβερνηθεί από ένα κόμμα. Απαιτείται αυτοδυναμία   γιατί συγκυβέρνηση σημαίνει ακυβερνησία. Το κριτήριο όμως επιλογής της/του Λήμνιου ψηφοφόρου για καλύτερες ημέρες θα πρέπει να είναι η επιλογή  άξιου αντιπρόσωπού του. Το νησί μας είναι ευλογημένο χρειάζεται όμως άξια Λημνιακή εκπροσώπηση. 

  1. Ποια  θεωρείται ότι είναι τα 3 μεγαλύτερα προβλήματα για το νησί . 
         Η έλλειψη εκπροσώπησης της Λήμνου στη βουλή   και στη περιφέρεια. Ο νέος Καλλικράτης έχει καταδικάσει τη Λήμνο σε δευτερεύοντα ρόλο και φυσικά την οδηγεί σε μαρασμό .
         Η απομόνωση του νησιού λόγω κακών ακτοπλοϊκών γραμμών και ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων γεγονός το οποίο θα λυνόταν με την εκπροσώπηση του νησιού στη βουλή και τη περιφέρεια
        Η έλλειψη «εξειδίκευσης» του νησιού και του πληθυσμού. Στην ιστορία των μεταπτώσεων του πληθυσμού στο νησί μας, διαπιστώνεται ότι η αύξηση του αριθμού των κατοίκων -και ιδιαίτερα όπου υπήρξε ακμή- συνδέεται σχεδόν πάντοτε με την «εξειδίκευση» στην εκμετάλλευση ενός φυσικού πόρου ή μιας άλλης πηγής. Καράβια θα έχουμε όταν γυρίσουν οι ξενιτεμένοι Λημνιοί. Για να γυρίσουν πίσω και να παράγουν θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη ανάπτυξη. 

  1. Τι  προτείνετε  για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στο νησί μας. 
         Σωστή προβολή και προώθηση της Λήμνου στο εσωτερικό και εξωτερικό.
        Να γίνει νέα εξειδίκευση στο τουρισμό των ακτών.   Ο τουρισμός στο μεγαλύτερό του ποσοστό, εντοπίζεται στην ακτή και μία στενή λωρίδα στεριάς. Απαιτείται να επεκταθεί σε βάθος σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική του νησιού,  την τουριστική εκμετάλλευση και την  απαραίτητη προστασία του οικοσυστήματος και του φυσικού περιβάλλοντος, με σκοπό να παραταθεί ο χρόνος εκμετάλλευσης των ακτών. 
        Να δημιουργήσουμε και να εκμεταλλευτούμε μικρές μαρίνες φιλοξενίας ιδιωτικών σκαφών σε συνδυασμό με τη εκμετάλλευση της δυναμικότητας και θέσεων των τουριστικών μονάδων. 

4   Ποια  η θέση σας για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο νησί. 

Σήμερα είναι μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα πράγματα με θετικό βλέμμα .  Να ενημερωθούμε να είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε για όφελος του νησιού και της νεολαίας. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη του νησιού μας με πραγματικά δεδομένα και όχι αεροβατώντας.  Ζούμε σε μια εποχή που  πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον και το οικοσύστημα αλλά από την άλλη να στοχεύουμε σε πραγματική ανάπτυξη με το μικρότερο κακό αλλά με κέρδος για τη Λήμνο

5        Τα χωριά της Λήμνου μετά και τον Καλλικράτη 2 «μαραζώνουν» . Τι προτείνετε για να «ξαναζωντανέψουν».

Πρέπει να γνωρίσουμε την ύπαιθρο στους νέους ανθρώπους, να την αγαπήσουν και να μάθουνε να ζούνε από αυτή. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από προγράμματα ώστε να υπάρξει στοχευμένη ανάπτυξη, όπως  εναλλακτικές καλλιέργειες ή  καλλιέργεια των καρπών «μακράς διάρκειας που θα δώσουν τη δυνατότητα μεθαύριο για γεωργικές εξαγωγές.
Να  διατηρήσουμε την Αρχιτεκτονική του νησιού. Θα πρέπει να διατηρήσουμε ανέπαφη τη παράδοση μας,  τη  Λημνιακή κατοικία το παραδοσιακό χωριό και τους πατροπαράδοτους μύλους της Λήμνου οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν και το σύμβολο του νησιού.  Απαιτείται να ενθαρρυνθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία ή να εξευρεθούν προγράμματα με επενδύσεις από προγράμματα ΕΣΠΑ.

6         Το Βόρειο Αιγαίο και η Λήμνος σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας , ποια η πρόταση σας για την αντιμετώπιση της .  
    
Να αλλάξει το λάθος της επιδότησης των μεταφορών στα νησιά. Θα πρέπει να επιδοτούμε τα τοπικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες τους και όχι τα μεταφορικά μέσα. Αυτό θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας νέων αγροτών.
Να ιδρυθεί γεωργική Σχολή στο νησί μας. Ο αγρότης να τελειώνει αγροτικό λύκειο ή γεωργική σχολή (ΤΕΙ) ώστε να υπάρξει εξειδίκευση πληθυσμού και παραγωγής.
Προγράμματα και εκπαίδευση για να δώσουμε την δυνατότητα στον δικό μας Κεχαγιά να κάνει την κτηνοτροφική του μονάδα ή την γεωργοκτηνοτροφική του επιχείρηση σύγχρονη και ανταγωνιστική όπως οι αντίστοιχες της Ευρώπης

7        Συμμετείχατε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου και αν ναι με ποιο τρόπο. 

Συμμετείχα με άρθρα μου στο διαδίκτυο και υποστήριξα την προσπάθεια του Δημάρχου και την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για την παράφορη αδικία που υπεστήκαμε με το Aqua Maria

8        Το τελευταίο χρόνο οι αεροπορικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται την άγονη γραμμή της Λήμνου  έχουν προβεί σε αδικαιολόγητες αυξήσεις των εισιτηρίων τους Ποια η θέση σας και  αν έχετε κάποιο πρόταση προκειμένου να αναγκαστούν να τα μειώσουν .

Είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσο ακριβά εισιτήρια. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν είχαμε γρήγορα πλοία ή γραμμή με προορισμό τη Κύμη τα εισιτήρια θα ήταν φθηνότερα. Η καλύτερη λύση θα ήταν οι υδατόδρομοι  με τα υδροπλάνα αλλά αυτή η λύση φαίνεται μακρινή

9        Σε περίπτωση που το κόμμα σας συμμετάσχει στην αυριανή κυβέρνηση της χώρας ,ποιες  θα είναι τρεις πρώτες ενέργειές σας για τα συμφέροντα του νησιού μας . 

Βελτίωση του τρόπου εκπροσώπησης της Λήμνου στη βουλή και τη περιφέρεια.
Προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων με Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και μείωση του  κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων.
Ίδρυση γεωργικής Σχολής η οποία θα συνεργαστεί  με τη πανεπιστημιακή σχολή μας  ώστε να μείνουν οι νέοι μας στο νησί..

10    Ολα τα κόμματα σήμερα υπόσχονται όχι αλλά μέτρα μετά τις εκλογές . Αν παρ όλα αυτά παρθούνε μέτρα με μειώσεις μισθών, συντάξεων  και νέων φορολογικών εισφορών για τους πολίτες ,εφόσον έχετε εκλεγεί  και το κόμμα σας συμμετέχει στην κυβέρνηση ποια θα είναι η στάση σας ;


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει παρουσιάσει ένα σοβαρό πρόγραμμα. Στο Ζάππειο  είπε ότι θα αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους και στα επιδόματα των πολυτέκνων και να ενισχύσει τους κτηνοτρόφους, μέτρα ύψους 550 εκατομμυρίων δραχμών που θα προκύψουν από ισοδύναμα μέτρα και συγκεκριμένα από την φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών και από την μείωση της σπατάλης στις ΔΕΚΟ. Θα Μειώσει των φορολογικούς συντελεστές των επιχειρήσεων στο 15% ενώ σταδιακά θα μειώσει τον ΦΠΑ. Πέραν τούτου  είμαι Λημνιά και θα πράττω πάντα το καλύτερο για τη Λήμνο,  τα νησιά μας και τη πατρίδα μας, με υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά.

 Δημοσιεύτηκε στο www.limnosreport.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.