Πολιτική δεν γίνεται με τα παπαγαλάκια


Οι εκλογές τελείωσαν και ελπίζουμε ότι θα φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς μας, να σχηματίσουν μία βιώσιμη κυβέρνηση για να μην έχουμε ξανά εκλογές. Για να μη δούμε τη χώρα μας να διασύρεται ακόμα μία φορά στο καιάδα της παγκόσμιας κρίσης. 

Για μας στο νησί οι εκλογές έδωσαν ένα ιδιαίτερο μήνυμα. Έδειξαν ότι οι Λημνιοί αγαπούν τον τόπο τους και τους συμπατριώτες τους. Ψήφισαν Λήμνο.

Όταν ζεις στο νησί, είσαι ένας από τους κατοίκους που είναι ξεχασμένοι από τη πολιτεία και νιώθεις την εγκατάλειψη και την έλλειψη σχεδίασης και φροντίδας για τις βασικές σου ανάγκες. Είναι φυσικό να  νιώθεις ότι σε δουλεύουν   και το συναίσθημα της αγανάκτησης που σε πλημμυρίζει,  γίνεται αποδοκιμασία σε αυτούς που  έρχονται και σου μιλούν για πολιτική και σου ζητούν τη ψήφο σου ειδικά δε, όταν δεν είναι Λημνιοί και δεν ξέρουν τι τραβάς.


Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτοί. Υπάρχουν στο νησί και οι παπαγάλοι τους. Αυτοί που έκαναν  δήθεν πολιτική  με σαφέστατη προσπάθεια επηρεασμού της Λημνιακής γνώμης.  Πολιτική όμως δεν είναι τα παπαγαλάκια, ούτε οι ψεύτικες «διαρροές». Tα παπαγαλάκια είχαν πιάσει δουλειά την προεκλογική περίοδο, ρίχνοντας τόνους λάσπης, προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες της Λήμνου να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Σκεφθείτε όμως!!! Μήπως για τη προσπάθεια τους υπήρχε αμοιβή; Τους τάξανε θέσεις; Μήπως τους τάξανε διευθυντηλίκια, ή προεδριλίκια;

Σε κάθε περίπτωση, μαϊμού και ανύπαρκτα γκάλοπ, μυστικές πληροφορίες από τον "δικό μου που ξέρει", ότι παραμύθι κυκλοφορεί αναπαραγόταν στο βωμό υποτίθεται της ενημέρωσης και για τον κρυφό σκοπό της εξαπάτησης και προβολής του κόμματος και του υποψηφίου που θέλουν, με φωτογραφίες και αγιογραφίες, να ο δικός μας είναι ο καλύτερος, αυτός θα σας σώσει, κλπ…..

Βέβαια αποδείχθηκε ότι είναι αφελείς γιατί δύσκολα πλέον πείθουν ανθρώπους που χάσανε τη δουλειά τους, εργαζόμενους που έχουν να πληρωθούν 4 μήνες ή τους μείωσαν το μισθό και τα εργασιακά δικαιώματα, οικογένειες που λεηλατούνται με τα χαράτσια και ασθενείς που δεν έχουν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Σταθήκαμε ανώτεροι των περιστάσεων. Πρέπει όμως να δούμε την αλήθεια και το συμφέρον μας. Τη Λημνο και τους ανθρώπους της.Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Αδιαφορήσαμε για αυτούς στις εκλογές. Ας συνεχίσουμε και τώρα. Η χειρότερη ποινή για αυτούς είναι η αδιαφορία.

Τους πήραμε χαμπάρι...

Τα παπαγαλάκια  και αυτοί που υποστηρίζουν το γύρισαν ήδη στο ζεϊμπέκικο. Μόνο που θέλει λεβεντιά για να το χορέψεις. 

Μόλλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.