Το Σχόλιο του Σάββατου

Γράφει ο Σχολιαστής
 Ο κόσμος έχει πλέον βαρεθεί τα πολιτικά, τη πόλωση και τον φανατισμό. Έφτασε πάλι στη κατάσταση  να μην εμπιστεύεται κανέναν. Δεν τον ενδιαφέρουν πλέον οι εκλογές. Αυτό που θέλει είναι  ποιότητα στη ζωή του. Δεν θέλει άλλο τη μιζέρια. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν βλέπει πια τηλεόραση. Δεν θέλει να δει άλλο τους υποψήφιους βουλευτάδες. Θέλει  όμως να μάθει αν θα χάσει κι άλλα λεφτά από το μισθό του, αν θα του  πάρει η εφορία και τα λίγα ψίχουλα που του απέμειναν να φάει! Αν κάποιος πει ότι θα κυβερνήσει και θα εφαρμόσει το  μνημόνιο τότε καλύτερα να μη ράψει κουστούμι στην ορκωμοσία της νέας βουλής γιατί δεν θα το χρειαστεί.........


Αυτά που περιγράφω όλοι συμφωνούμε ότι είναι η σύγχρονη πραγματικότητα. Αυτό όμως που με φοβίζει είναι τα γεγονότα στη Συρία. Ξαφνικά από το πουθενά ξεφύτρωσε ένα εμφύλιος, ξεφύτρωσε μία επικείμενη επέμβαση και στο τέλος θα έρθουν οι γνωστοί άγνωστοι, τα κοράκια των εθνικών πόρων να κερδίσουν πάνω στους σωρούς των ανθρώπων που πίστευαν ότι αγωνίζονταν για την ελευθερία. Τα ζήσαμε και εμείς κάποτε αλλά πόσο απέχουμε από το να τα ξαναζήσουμε; Κάνω το σταυρό μου γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν ζήσει εμφύλιο δεν έχουν ζήσει δεκεμβριανά δεν έχουν δει την Ελλάδα πριν την δεκαετία του 70.

Οι λαοπλάνοι προπαγανδιστές επιμένουν να καλλιεργούν  το χάσμα γενεών σε όλη του διάσταση. Οι ηλικίες κάτω των 30 ψηφίζουν αντιδραστικά.  Οι ηλικίες που θα έπρεπε να δημιουργούν και να ονειρεύονται και οι ηλικίες όσων έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να απολαμβάνουν τους καρπούς της δουλειάς τους πρόκειται να   εξοντωθούν  συστηματικά από εσφαλμένες πολιτικές επιλογές ορισμένων που θέλουν εξουσία και μόνο αυτή.   Την ίδια ώρα που άλλοι παίρνουν των ομμάτιών τους και φεύγουν για καλύτερη ζωή,η απλώς για ζωή σε άλλες χώρες.Μετανάστες στη χώρα τους ,μετανάστες και ξενιτεμένοι θέλοντας και μη.
 
Όλα αυτά συσσωρεύουν ένα τρομακτικό φορτίο θυμού στην κοινωνία που η απελευθέρωσή του θα είναι εκκωφαντική όχι μόνο για την Ελλάδα άλλα για όλη την Ευρώπη. Όλα αυτά δεν απαντώνται με εκλογολαγνεία που οδηγεί σε παραπλάνηση και ψεύτικες ελπίδες. Δυστυχώς οι αριστερές δυνάμεις κινούνται και δρουν σε προεκλογικούς ρυθμούς ,μεγάλα λόγια,μεγάλες αυταπάτες. Και αυτό συμβαίνει γιατί αφήνουν απέξω τον πολύ κόσμο που υποφέρει και δεν ακούει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση με κόστος, αλλά υπέρ του λαού και όχι υπέρ του συστήματος με μπαλώματα και διολισθήσεις είτε στην άλλη ζωή, είτε χωρίς να ματώσει μύτη.
Αλλά και αυτό ανήκει στους ''ειδικούς''.

Άκουσα αλλά και   διάβασα ακόμη και αυτό. «Αυτές οι εκλογές είναι για νέους και νέες. Δεν περισσεύει πια ούτε ένας πόντος, ούτε μια σπιθαμή για τα περήφανα γηρατειά που τα τιμούμε αλλά πολιτικά πια δεν τα υπολειπτόμεθα. Γιατί εμείς πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε!! Δυστυχώς όμως-όσο ρατσιστικό κι αν ακούγεται αυτό-αποτελεί απαγορευτική κίνηση η ψήφος ραμολιμέντων άνω των 70-80 ετών. Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι για το εκλογικό σώμα. Πάρτε τους την ταυτότητα Αυτούς λοιπόν(όσο κι αν ακούγεται επιπλέον πλακατζίδικο)πρέπει εκείνη την μέρα να τους αποκόψουμε και με κάποιες φτηνές είναι αλήθεια δικαιολογίες να τους αποτρέψουμε από το μοιραίο λάθος..» 

 Είναι απαράδεκτα αυτά που συμβαίνουν Τι είναι αυτά τα πράγματα. Σαν δεν ντρέπονται λίγο. Αυτή είναι η νέα αριστερή αντίληψη;

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι  αυτή τη φορά απαιτείται ψυχραιμία στο μυαλό και διαύγεια στις κινήσεις. Και πάνω απ' όλα έξυπνες αποφασιστικές σκέψεις και  ΟΜΌΝΟΙΑ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.