Λήμνος υπό ερήμωση

Με τον ρυθμό που εξελίσσετε το νησί μας τα αμέσως επόμενα χρόνια θα είναι μια βραχονησίδα. Το νησί που από την εποχή του Αθηναϊκού κράτους και της Αθηναϊκής συμμαχίας διαδραμάτιζε σημαντικότατο ρόλο στα Ελληνικά δρώμενα οδηγείτε στον μαρασμό.
Η πραγματική κατάσταση όπως σήμερα διαγράφεται είναι όσο ποτέ ποιο απαισιόδοξη από κάθε άλλη φορά , αλλά και αυτά που προγραμματίζονται είναι προς την αρνητική κατεύθυνση.
Ας δούμε όμως γιατί το νησί οδηγείτε στον μαρασμό και τι ευθύνεται:
α. Η βασική αναπτυξιακή παράγωγη που ήταν η γεωργία είναι υπό εξαφάνιση και υπερχρεωμένη.
β. Η κτηνοτροφία είναι υπερχρεωμένη και η κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση διότι δεν έχουν τρόπους να απεμπλακούν .


γ. Η αλιεία είναι σε απελπιστική κατάσταση και οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση.
δ. Συγκοινωνίες, ακτοπλοϊκές είναι πάρα πολύ κακές , και οι αεροπορικές πανάκριβες και απαγορευτικές για τα μεσαία και μικρά εισοδήματα.
ε. Δημοτικές υπηρεσίες πανάκριβες.
στ. Το νοσοκομείο υπερχρεωμένο , διαλυμένο , και υπό κατάργηση.
ζ. Εφορεία υπό κατάργηση και δεν προτείνεται κάτι που να αντικαθιστά αυτό που κλείνει.
η. Οι όποιες κατά καιρούς προσπάθειες να γίνουν αναπτυξιακά έργα κατέληξαν στην απαγόρευση από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το νησί και τα προβλήματα του αλλά θέλουν το νησί ένα παπιολακο να έρχονται το καλοκαίρι κάποιοι που έφυγαν παιδιά να πατούν την πέτρα που μεγάλωσαν ,να φεύγουν και να ξαναέρχονται μετά τον επόμενο χρόνο. Τώρα εάν κάποια στιγμή δεν θα μείνει κανένας στο νησί αυτό είναι κάτι που αυτοί δεν το καταλαβαίνουν.
θ. Σήμερα η Λήμνος ζει από τους μισθωτούς και τις συντάξεις , με την μείωση που υφίστανται καταλαβαίνει καθένας από εμάς τι θα γίνει.
ι. Αγροτικοί συνεταιρισμοί και ένωση σε διάλυση και υπερχρεωμένοι.
Και μέσα σε όλα αυτά τα μνημόνια , τα χαράτσια , η ανεργία , και η απελπισία κάθε εργαζομένου . Η αγορά είναι σε άθλια κατάσταση και το ένα μαγαζί μετά το άλλο κλείνουν.
Εάν συνεχίσω να αναφέρω και αλλά θα σας απογοητεύσω περισσότερο. Υπάρχει σήμερα ένας άνθρωπος που να είναι αισιόδοξος γι’ αυτά που γίνονται αλλά και γι’ αυτά που έρχονται?
Όπως στην χώρα υπάρχουν υπεύθυνοι για την κατάσταση, έτσι και στο νησί κάποιοι φέρουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Κάθε καλόπιστος Λημνιος θα έκανε μια ερώτηση και ΤΩΡΑ ΤΙ? Υπάρχει διέξοδος?
ΝΑΙ υπάρχει διέξοδος ΟΧΙ όμως με αυτούς που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα. Διότι αρκετοί από αυτούς είναι επαγγελματίες και στοχεύουν στην καρέκλα και στην τσέπη τους. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να σκέπτεται και να λειτουργεί πρώτα για το κοινό συμφέρον μέσα στο οποίο υπάρχει και το ατομικό. Διαφορετικά οδηγούμαστε στον γκρεμό.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.