Η διαφθορά υπονομεύει τη χώρα

Σύμφωνα με το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το κόστος της γραφειοκρατίας μαζί με τη διαφθορά φθάνει τα 35 δις € ετησίως. Δηλαδή περίπου το 19% του ΑΕΠ και το 11% του συνολικού μας χρέους. Η διαφθορά στη δημόσια διοίκηση και στην πολιτική είναι μια από τις βασικές αιτίες της καταστροφής της χώρας. Δεν είναι μόνο η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είναι η συνολική ηθική κατάπτωση στην οποία οδηγεί η διαφθορά των συνειδήσεων.  Η λύση του προβλήματος για τον κ. Ρακιντζή είναι η δραστική συρρίκνωση του κράτους, η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του και ο αυστηρότατος κολασμός των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών.....


 Η «πλαστική» ζωή, οι θεατρικές σχέσεις, η απομάκρυνση από τη φύση και την οικολογική συνείδηση επιτείνουν την πορεία προς την ολοένα μεγαλύτερη ανάγκη ιδιοκτησίας άρα διαφθοράς. Γιατί η διαφθορά είναι το μόνο μέσο για να επιφέρει πλουτισμό μέσα σ’ ένα χώρο άκρως ανταγωνιστικό, «θανατηφόρα» αδίστακτο και επιθετικό όπου βασιλεύει η διαπλοκή.  

 Η διαπλοκή δεν αποτελεί παρά το μηχανισμό του εκμαυλισμού, προσεταιρισμού και διαμόρφωσης συμμαχιών στο παιχνίδι της αύξησης της δύναμης άρα της κλασσικότερης εφαρμογής της, που είναι το χρήμα και η ιδιοκτησία.

Όταν η ατομική και κατ’ επέκταση η συλλογική συνείδηση φθάσουν στο σημείο να αντιληφθούμε ότι ο δρόμος της εξουσίας και της ιδιοκτησίας είναι αδιεξοδικός και ότι η ευτυχία βρίσκεται στο να «είσαι» και όχι στο να «έχεις», η ελπίδα για κατάργηση της διαφθοράς θα ζωντανέψει.

Ιωσήφ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.