Προσυνέδριο της ΝΔ στη Λέσβο

Η Μόλλη Μαχαίρα συμμετείχε σήμερα στο προ-συνέδριο της ΝΔ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου εν όψει του 9ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί τέλη Ιουνίου στην Αθήνα. 

Στο προ-συνέδριο παρουσιάστηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της. Έγινε επίσης συζήτηση για τις   οργανωτικές και δομικές αλλαγές του κόμματος, με απώτερο στόχο τον μετασχηματισμό των κομματικών οργανώσεων και την  αναδιοργάνωση του συνολικού κομματικού μηχανισμού, ώστε το κόμμα να γίνει πιο αποτελεσματικό, πιο δημιουργικό και προσαρμοσμένο στα σύγχρονα δημοσιονομικά δεδομένα.

Η Μόλλη τοποθετήθηκε για τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας  και τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν τα νησιά από την έλλειψη  πόρων. Τόνισε την ανάγκη προσαρμογής  σε μία λογική  που να επιδιώκει διαρκώς το βέλτιστο αποτέλεσμα με το λιγότερο κόστος, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός αλλά και η εκτέλεση απαιτεί την προτεραιοποίηση στους τομείς που αποδεδειγμένα μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας των νησιών όπως η στροφή σε τοπικά επώνυμα αγαθά και υπηρεσίες βασισμένα σε παραδοσιακούς τοπικούς πόρους και τεχνογνωσία.  

Το σημείο όπου προκάλεσε αίσθηση  στο ακροατήριο ήταν η αναφορά της κ. Μαχαίρα στο γεγονός ότι  « Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ¨Άνοιγμα στη κοινωνία¨ έχει λησμονηθεί από κάποιους. Εμείς οι νησιώτες δεν έχουμε ίσες ευκαιρίες για την ικανοποίηση των  αναγκών μας με τους μη νησιώτες.»

Στο τέλος της ομιλίας της έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα που αφορούσαν την κομματική οργάνωση και προγραμματισμό δράσεων του κόμματος. Η πρόταση της Μόλλης για δημιουργίας βάσης δεδομένων με αναδιοργάνωση και λειτουργίας κομματικού Κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, έτυχε ευρείας αποδοχής, ενώ η εισήγησή της για την ενεργή συμμετοχή του κόμματος σε συνεργασία με την Εκκλησία για δράσεις ενημέρωσης της νεολαίας για τη μάστιγα των ναρκωτικών, χειροκροτήθηκε από όλους.

Σήμερα το  απόγευμα, οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Ταυρής θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, όπου και θα αναφερθούν στο περιεχόμενο των εργασιών του προσυνεδρίου για το Βόρειο Αιγαίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.