Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας



                         




 Μύρινα, Λήμνος 28 Αυγούστου 2013
               
  Προς:
  Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  Υπουργό κ. Σπυρίδωνα -Άδωνη Γεωργιάδη


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
​Με τη επιστολή μου αυτή, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την προσφορά σας στον δύσκολο χώρο της υγείας και ειδικά για την διακριτή ευαισθησία σας στη προσπάθεια αναμόρφωσης του τομέα  υγείας της πατρίδος μας. Πιστέψτε με, εδώ στην ακριτική Λήμνο όπου ζω και εργάζομαι ως ιατρός, είναι απόλυτα αναγνωρίσιμη.  
  ​
Η ιατρική όπως γνωρίζετε, ποτέ δε διαχωρίστηκε άπ' τις άλλες επιστήμες, διατηρώντας την αρμονική συμπόρευση της με τη φιλοσοφία αλλά και την πολιτική. Για το λόγο αυτό   εκτιμώ ότι η προσέγγιση της ‘’ισονομίας’’ του Αλκμάωνος είναι η ορθή προσσέγγιση  και πρέπει να την υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο. 
Με γνώμονα λοιπόν αυτή την ισορροπία , θα ήθελα να σας γνωρίσω κάποια τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν στο τομέα των φαρμάκων και υποβαθμίζουν το το κυβερνητικό έργο. Δυσλειτουργίες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν γίνονται αντικείμενο ευτελούς πολιτικής εκμετάλλευσης.
 ​
Το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται σημαντικές καθυστερήσεις στη διακίνηση αναγκαίων φαρμάκων υψηλου κόστους από το Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ προς τους ασφαλισμένους του νησιού μας.  Η καθυστέρηση κατά την ομολογία των υπευθύνων οφείλεται στην έλλειψη προσωπικου με αποτέλεσμα να γίνεται πλημμελής θεραπεία ασθενών με καρδιοπάθειες, με σκλήρυνση κατά πλάκας, νεοπλασματικές διαταραχές όπως λευχαιμίες.
  
  ​Σας παρακαλώ λόγω της ευαισθησίας του θέματος όπως με την παρέμβασή σας, μεριμνήσετε για την επίλυση ένος τόσο σημαντικού ζήτηματος.

                                                                ​Μετά τιμής
                                                                Μάλαμα Μαχαίρα
                                                       Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.