Προς το Δήμαρχο Λήμνου

Πιστός  στη νέα προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής προβολής του, ο Δήμαρχος Λήμνου, έχει αρχίσει να προβάλλει τον εαυτό του μέσω δημοσιεύσεων των προβλημάτων του νησιού σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Η τακτική της έμμεσης προβολής του πότε στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πότε στο ΒΗΜΑ πότε στο ΕΘΝΟΣ είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα μελλοντικά του σχέδια τα οποία δεν τα κρύβει εξάλλου.

Δεν έχω ειλικρινά   πρόβλημα με αυτή τη προσπάθεια του, αρκεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του νησιού και να μην γίνονται επικοινωνιακά λάθη εις βάρος της Λήμνου.  Εδώ λοιπόν είναι και το πρόβλημα. Ξεπερασμένες τεχνικές, πυροτεχνήματα και γραφειοκρατικές επικοινωνιακές κορώνες προβολής δεν αποδίδουν στο Έλληνα της κρίσης. Δεν ξέρω ποιος τον συμβουλεύει αλλά ίσως θα πρέπει να αλλάξει επικοινωνιολόγο.   


Διαβάζω προχθές στο ΕΘΝΟΣ  "Πρωτοτυπεί η Λήμνος ανοίγοντας το αρχαίο θέατρο της Ηφαίστειας φέτος το καλοκαίρι αποκλειστικά σε νέους καλλιτέχνες!.....Ο δήμαρχος Λήμνου Αντ. Χατζηδιαμαντής σπάει το κατεστημένο και αντί για τους εμπορικούς θιάσους καλεί τρία καταξιωμένα νεανικά σχήματα ανοίγοντας έναν διαφορετικό πολιτιστικό δρόμο. «Είναι δυσάρεστη αλήθεια», δηλώνει ο κ. Χατζηδιαμαντής, «πως στην Ελλάδα ποτέ δεν ήταν εύκολο για τους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό, δεν δημιουργήθηκε ποτέ ένα πλαίσιο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών.´

Δεν συμφωνώ  με την απόφασή του αλλά σε κάθε περίπτωση, για ποιο πλαίσιο αντίστοιχο των ευρωπαϊκών χωρών αναφέρεται; Εδώ στη Λήμνο δεν έχουμε τα αυτονόητα. Έχει  δει το δρόμο που πάει στο θέατρο? Είναι χωματόδρομος που δοκιμάζει αυτοκίνητα και στομάχια. Ναι ! πρωτοτυπούμε κύριε Δήμαρχε αλλά ας μη πω σε τι..!!!

Δεν είδα να ζητά χρήματα μέσω ΕΣΠΑ  για την ασφαλτόστρωση του ούτε είδα καμία παρέμβασή του για το θέμα αυτό μέσω της ΑΝΕΛ που είναι και πρόεδρος.  

Πήρα λοιπόν  την πρωτοβουλία  να ενημερώσω για το θέμα κυβερνητικούς φορείς και να στείλω επιστολή στον περιφερειάρχη κ. Γιακαλή από τον οποίο ζητάω τα αυτονόητα. Να εξασφαλίσει χρήματα μέσω ΕΣΠΑ για να ασφαλτοστρώσει το δρόμο. Αυτό που έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος. Το κείμενο της επιστολής μου το παραθέτω παρακάτω.

                                                                                Λήμνος 28 Αυγούστου 2013
Κύριε περιφερειάρχα
Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ενημερώσω ότι η όδευση προς στον αρχαίο χώρο της Ηφαίστειας και συγκεκριμένα η οδός που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο είναι ακόμα χωματόδρομος. Η στενότητα των πόρων αλλά και η προτεραιότητα κάλυψης άλλων αναγκών αποστέρησε από αυτόν τον υπέροχο χώρο την κατάλληλη όδευση με άσφαλτο,  γεγονός που αποτρέπει πολλοίς επισκέπτες να τον επισκεφθούν αλλά και να απολαύσουν τος παραστάσεις σε αυτόν.

Είμαι  σίγουρη ότι συμφωνήσετε μαζί μου ότι,   το αρχαίο θέατρο είναι αξιόλογος τουριστικός αλλά  εικαστικός προορισμός ενώ η ευρύτερη περιοχή, ως εθνικός θησαυρός, θα πρέπει να τύχει  της αντίστοιχης προτεραιότητας αξιοποίησης από όλους εμάς.

Για τους παραπάνω λόγους θα σας παρακαλούσα όπως μεριμνήσετε για την εξασφάλιση κατάλληλης πίστωσης μέσω κονδυλίων  ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση του έργου ασφαλτόστρωσης. ως το ελάχιστη προσφορά για την ανάδειξη της εθνικής μας κληρονομιάς  και του νησιού μας γενικότερα.

Με εκτίμηση

Μόλλη Μαχαιρα -Ιατρός
Μελος πολιτικής επιτροπής ΝΔ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.