Αριστερή πλατφόρμα και η Αχίλλειος πτέρνα της Αριστεράς

Η Αριστερά μάταια περιμένει μεγάλες ενωτικές λαϊκές εξεγέρσεις και ανατροπή της σημερινής κατάστασης, με τεχνάσματα όπως αυτό της «αριστερής πλατφόρμας», όσο αποφεύγει η ίδια να απαντήσει, ευθέως και πειστικά, στην τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων περί «πτώχευσης» της χώρας και εξόδου από το ευρώ.

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι ένα πολιτικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται με πάθος την ανάγκη μιας δεύτερης ριζοσπαστικοποίησης του και προωθεί με όλες τις δυνάμεις της τη ζωτική υπόθεση των καιρών για την κοινή δράση, συνεργασία και συμπαράταξη όλων των αριστερών δυνάμεων σε ένα κοινό προοδευτικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής.

Ο λόγος της επικείμενης αποτυχίας του αριστερού εγχειρήματος είναι και η Αχίλλειος πτέρνα της πολιτικής του. Είναι πολύ δύσκολο να ξεσηκωθεί ένα μεγάλο οργανωμένο πολιτικό εργατικό – λαϊκό κίνημα για την απαλλαγή από την τρόικα, τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, όσο αυτά που συνεπάγεται αυτή η απαλλαγή, θεωρούνται από το σοφό λαό, ως τα απόλυτα κακά που ισοδυναμούν με «επίγεια κόλαση»!


Πέρασαν περίπου τρία χρόνια με τρόικα και μνημόνια!

Απαλλαγή από τη τρόικα σημαίνει ότι δεν θέλουμε ούτε ένα ευρώ από αυτή, γιατί είναι θηλιά στο λαιμό μας

Ποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να φύγουν τρόικα και μνημόνια και να συνεχίσει η χώρα, χωρίς τροϊκανή χρηματοδότηση, να αποπληρώνει το χρέος  

Άρα πιστεύουν ότι στάση πληρωμών στο χρέος και έξοδος από το ευρώ αποτελούν μοναδική εκκίνηση για μια βιώσιμη διέξοδο απέναντι στην τρόικα και τα μνημόνια, και θα πρέπει να αποτελέσουν σήμερα  ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα ανατροπής και πρωταρχικά μέτρα υλοποίησης αύριο από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που επιδιώκει να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης με σοσιαλιστική προοπτική. Γιατί δεν το λένε δημόσια τότε!

Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν προοδευτικοί και σοσιαλιστικοί μετασχηματισμοί αν δεν ξεκαθαρίσει το πρόβλημα του χρέους;

Δεν συνειδητοποιούν ότι, αν δεν απαλλαγεί η χώρα από το βραχνά του χρέους, δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα για προοδευτικές αλλαγές, στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων και της ανάπτυξης;

Επομένως, δεν μπορούν να «χωνέψουν» οι αριστερές πλατφόρμες ότι δεν γίνεται να μιλάνε για αλλαγές προς το καλύτερο,  όταν  η μη αποπληρωμή του χρέους οδηγεί τη χώρα απευθείας «στα τάρταρα», ανεξαρτήτως των άλλων πολιτικών επιλογών. Αυτό βέβαια που τους «χάλασε τη σούπα» και έφερε τα πάνω κάτω ήταν το πλεόνασμα. Το χαρακτήρισαν οφθαλμαπάτη. Μάταια όμως.

Την ίδια πολιτική θα ακολουθήσουν και αυτοί αν τυχόν γίνουν κυβέρνηση. Δεν το λένε δυνατά γιατί η εξουσία είναι η άμεση επιδίωξή τους. Διαφορετικά θα έπρεπε να είχαν αναλάβει μια μεγάλη εκστρατεία, «πλούσια» σε επιχειρήματα, για να πείσουν ότι η στάση πληρωμών στο χρέος και η έξοδος από το ευρώ, στο πλαίσιο γενικότερης σύγκρουσης με την ΕΕ, δεν συνιστούν «κόλαση».

Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ:

Δεν προτείνει στο δημόσιο λόγο του τη στάση πληρωμών (την παρακάμπτει με πολλούς τρόπους). 

Δεν αποσαφηνίζει θεμελιώδη χαρακτηριστικά της πολιτικής του, όπως αυτά που αναφέρθηκαν, αλλά επιχειρεί συνεργασίες με το χώρο των «διαφωνούντων» από το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, με τον τρόπο και το περιεχόμενο που γίνονται, μάλλον θα «θολώσουν» (αντί να διευκρινίσουν) περισσότερο τις πολιτικές επιλογές του στα ως άνω θέματα! Άρα ψηφοθηρία και αύξηση του ποσοστού στις εκλογές είναι το επιζητούμενο.

Τώρα μιλάει για αριστερή πλατφόρμα ……..

Προφανώς μιμείται τη στρουθοκάμηλο! Όσο επιμένει να μη βάζει το δάχτυλο "επί τον τύπον των ήλων" ή να νομίζει ότι θα κάνει αντιμνημονιακό αγώνα εντός της ευρωζώνης. Είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Εύκολες λύσεις και εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν! Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια τους για αναρρίχηση στην εξουσία, δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα στο τόπο μας...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.