Εορτασμός της 101η επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου από το Σύλλογο Μυριναίων Αθήνας

Ο Σύλλογος Μυριναίων Αθήνας πραγματοποίησε και φέτος όπως κάθε χρόνο,  σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου,  εκδήλωση για τα 101 χρόνια της  απελευθέρωσης του νησιού μας.  Ο πανηγυρικός εορτασμός ξεκίνησε με την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στην οδό Κυδαθηναίων στην Πλάκα.

Οι δεκάδες Λημνιοί παρέστησαν στην συνέχεια στην ετήσια εκδήλωση σου συλλόγου στο ξενοδοχείο Αμαλία όπου απόλαυσαν την φιλοξενία της δραστήριας προέδρου κυρίας Τούλας Γναρδέλη καθώς και ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων κύριο Αντώνη Καραγιάννη ο οποίος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία με θέμα : "Η Λήμνος της καρδίας μας και του βιβλίου¨ στις 17,18,19 Οκτώβρη στην Στοά του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5 κ Σταδίου Αθήνα ).



Ακολούθησε ομιλία του αντιπροέδρου του συλλόγου ιατρού κυρίου Κότσαλη ο οποίος με την σειρά του επισήμανε το μεγάλο έλλειμμα που παρατηρείται στην εκπαίδευση εξηγώντας την απουσία μεθοδευμένης και καλά τεκμηριωνένης ιστορίας του κάθε τόπου εν προκειμένου της Λήμνου και ολοκλήρωνοντας αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Λημνιούς .

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γνωστός Λήμνιος συγγραφέας, οδοντίατρος κύριος Τσουτρούδης Αριστείδης ο οποίος στην εκτενή του ομιλία ζήτησε από τους μελλοντικούς ομιλητές να αναφέρονται στο ανθρωπόμορφο τέρας που λέγεται ναζισμός και λιγότερο στον εξ ανατολών κίνδυνο .


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους αγαπήτους συμπατριώτες μας ο Επίτιμος Πρόεδρος Μυριναίων ο κύριος Βαρίτης Χαράλαμπος ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξ Σουδάν Ελλήνων κύριος Παυγής ,η Συμβολαιογράφος κυρία Έλλη Περράκη ,ο εξαίρετος συγγραφέας Θεόδωρος Μπελίτσος  κ ο κύριος Χαράλαμπος Χατζόγλου .  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.