Λήμνος των πολλών, ελπίδα των νέων

Αγαπητέ φίλε και φίλη

Είμαι ο Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. ειδικευμένος σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Παρακολουθώ αυτό το διάστημα το πρόγραμμα ειδίκευσης «Ειδικός Αντιρρυπαντικής και Ανακύκλωσης Αποβλήτων» από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο που ολοκληρώνεται άμεσα και το πτυχιακό πρόγραμμα πληροφορικής στο ΕΑΠ.

Σε μια περίοδο που ένας νέος άνθρωπος θα απέφευγε την ενασχόληση με την πολιτική, λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει η Λήμνος μας, μετά το κάλεσμα των κυρίων Πανταζή - Μαρινάκη αποφάσισα χωρίς κανένα δισταγμό να συμμετέχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό <Ενωμένοι αλλάζουμε τη Λήμνο> με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κύριο Μαρινάκη Δημήτρη.

Πιστεύω ότι η ψήφος σας είναι για μένα εντολή για να αλλάξουμε τα πράγματα.  Η αρνητική αίσθηση που έχουμε όλοι μας πρέπει να αλλάξει,  και αυτό θα γίνει μόνο αν δραστηριοποιηθούν όλοι   οι
ικανοί και δημιουργικοί πολίτες. Όταν αξιοποιήσουμε τα όπλα που διαθέτουμε.  Ανήκω σε μία γενιά που θέλει να αλλάξει τα πράγματα και να εκφραστεί διαφορετικά. Σε μία γενιά που οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο με τις νέες τεχνολογίες και τις γνώσεις που έχει  ως νέοι επιστήμονες.

Δυστυχώς έως σήμερα, η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού  δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στον τομέα της ενέργειας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου με παραπάνω χρήματα από όσα έπρεπε για την αγορά ενέργειας και ταυτόχρονα να επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Οι προτάσεις μου και τις θέτω στη διάθεσή σας ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων ώστε η Λήμνος  μετά από λίγα χρόνια να θεωρείται ένας Ευρωπαϊκός Δήμος σε ότι αφορά την Ενέργεια και το περιβάλλον.

Ηλιακή θέρμανση στα σχολεία μας και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net-metering. Το ενεργειακό κόστος για κάθε σχολείο μπορεί να γίνει σχεδόν μηδενικό!!

Αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού με LED στα δημοτικά  κτίρια και τον οδικό φωτισμό. Εκτίμηση απόσβεσης της δράσης αυτής σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ 1122/2008 « Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο τομέα». Έστω και μετά από 6 χρόνια!! Πλήρη εναρμόνιση με τον ν.3855/2010 « Μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά την τελική χρήση».

Ενεργή συμμετοχή της Λήμνου στο Σύμφωνο των Δημάρχων στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Ήδη 1.600 πόλεις και 120.000.000 Ευρωπαίοι πολίτες συμμετέχουν.

Εφαρμογή προγραμμάτων ενημέρωσης πολιτών για την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση  της ενέργειας και  την επιμόρφωση δημοτικών υπαλλήλων σε ενεργειακά ζητήματα και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Εγκατάσταση σε όλα τα δημόσια κτίρια, ακροφυσίων οικονομίας για μείωση της κατανάλωσης νερού χρήσης  έως 50%.

Εφαρμογή προγραμμάτων κομποστοποίησης και λιπασματοποίησης αστικών αποβλήτων.

Κατασκευή ενός παραλιακού Ποδηλατοδρόμου που είναι το όνειρο κάθε Λημνιού.

Το δικό όραμα  μου είναι  <<Λήμνος των πολλών, ελπίδα των νέων>>

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.